Schwung Energy Kft. 2900 Komárom Báthory I. u. 24/B Adószám: 14462722-2-11 mobil: +36 30 288 2867

Földgáz
erdgas
Biogáz
biogas
Ethanol/Methanol
ethanol
Olaj üzemű
fűtőolaj
Növényolaj
növényiolaj

SOMMER Energy erőművek

A villamos áramot és hőenergiát termelő egységeket, valamint vészhelyzeti áramfejlesztőket gyártunk és szállítunk a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz és felhasználási területekhez. Megbízható, gazdaságos működés érhető el sok éves tapasztalattal a hő és az energia kapcsolt energiatermelés terén. BHKW / CHP-rendszereink 8 és 530 kW közötti teljesítmény-tartományban működnek. A vészhelyzeti áramfejlesztők akár 1000 kW teljesítményt is elérhetnek.

Különböző primer energiaforrásokat használnak üzemanyagként (földgáz, szennyvízgáz, biogáz- és hulladéklerakó-gáz, fűtő- és növényi olaj, etanol és metanol)

A MAN Nürnberg OEM partnereként leginkább MAN motorokat használunk, és felajánlhatjuk a MAN álló motorok értékesítését , szervizelését és javítását is. A moduljainkhoz tartozó kapcsolóberendezéseket munkatársaink házon belül gyártják, az ügyfél követelményeinek és a vonatkozó előírásoknak megfelelően.

Fejlesztünk továbbá távfelügyeleti és -irányítási rendszereket, valamint automatizálást és folyamat-megjelenítést az Ön igényeinek megfelelően. Egyéb termékeket és szolgáltatásokat is kínálunk.

A SOMMER ENERGY kompetens, átfogó energetikai szaktanácsadást, valamint az ebből fakadó hatékony energiagazdálkodást kínál vállalatának. A költségek csökkentése érdekében összehangolt, optimalizált általános koncepciót dolgozunk ki. Ez magában foglalja az energiaigényes fogyasztók azonosítását és megjelenítését, valamint a potenciális megtakarítások felismerését.

a gyártó német weboldala: sommer

Cogeneration power plants / koogenerációs erőművek - villamos áram és hőenergia előállítására
bhkw-s isocertifikat

A SOMMER ENERGY innovatív megoldásokat kínál, ehhez a megfelelő tanácsadás és szolgáltatásokat járulnak - a minőség kötelez.
Munkatársainkkal csaknem 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezhetünk, és moduljainkat az Ön igényeihez igazíthatjuk.

Felhasználási területek:
  • Mezőgazdasági üzemek, kertészetek, stb. - biogáz erőművek
  • Egészségügyi intézmények, idősek otthona, stb. - földgáz erőművek
  • Ipari, termelő üzemek - földáz, fűtőolaj, ethanol, methanol erőművek
  • Uszodák, lakóparkok, stb. - földgáz erőművek
  • Szennyvíz tisztítók - deponie-gáz erőművek
Szállítottunk már:
  • Németország - minden tartományba
  • EU - Magyarország, Szlovénia, Olaszország, Austria, Spanyolország, stb.
  • Kazasztán / Afrika / USA / Irán
  • több száz legyártott és üzembe helyezett erőmű tapasztalatával rendelkezünk


Földgáz erőművek
erdgas70
erdgas400

Biogáz erőművek
biogas170
biogas400

Ethanol/Methanol erőművek
ethanol300

Fűtőolaj erőművek
olaj50
olaj240

Növényi olaj erőművek
olaj050
olaj500

Szerviz / felügyelet / karbantartás

übersicht

A Sommer Energy több mint 100 erőmű-et (BHKW/CHP) felügyel, távirányít és távvezérel. A TeamViewer programm segítségel folyamatos internet kapcsolatban áll az erőművek vezérlőszekrényébe épített mini PC-vel, ennek segítségével minden információ, adatok, aktuális érték elérhető.

A szervíz munkák (olaj, levegő, szűrő betétek cseréje, stb.) elvégzése az üzemidők függvényében tervezhetővé vállik, nem kell az ügyfélnek, üzemeltetőnek erre külön figyelnie.


Vészhelyzeti áramfejlesztők.

Ha a közüzemi hálózat meghibásodik, fennáll annak a veszélye, hogy a cselekvőképességet messzemenő korlátozások terhelik. Egy megbízható vészhelyzeti áramellátás segíthet. Termékkínálatunk részét képezik az max. 1000 kW-osteljesítményű vészhelyzeti áramfejlesztők. A sürgősségi áramfejlesztőket mindenhol használják, ahol a zökkenőmentes, független áramellátás nagy jelentőséggel bír. Zajvédő burkolattal vagy konténeres kivitelben is. Kínálatunk a tanácsadástól a kivitelezésig, szállításig, összeszerelésig és karbantartásig terjed. Az Ön igényeinek megfelelő professzionális szállítási és telepítési tervezés garantálja a teljesen automatikus vészüzemi rendszer működési megbízhatóságát, amely magában foglalja a be- és elszívott levegő, a helyiség szellőzését, ha szükséges, a hangszigetelést, az üzemanyag tárolást és még sok minden mást. A vészhelyzeti áramellátás energiaigényének meghatározása érdekében meg kell határozni az összes áramfüggő infrastrukturális létesítményt és munkaeszközt, amelyek legalább szükségesek az úgynevezett üzleti kritikus folyamatok fenntartásához. Ezt a tervezést és számításokat elvégezhetjük az Ön számára. Vészüzemi rendszereink általában olyan generátoroktól állnak, amelyeket dízelmotorok hajtanak. Főleg a MAN és a Deutz motorjait építjük be, a generátorokat Leroy Somer szállítja. A hőt vészhelyzeti hűtőberendezések segítségével vezetik el, de betáplálhatók a fűtési rendszerekbe. A működési ideje az üzemanyag-ellátástól és a karbantartási időközöktől függ. A vészhelyzeti áramfejlesztők vezérlése és szabályozása a Simatic S7 automatizálási rendszeren keresztül valósul meg. Siemens Simatic PLC-t használnak. A SENTRON PAC 3200 multifunkciós mérőeszközt használják mérő és rögzítő eszközként. Ez lehetővé teszi az akár 50 mérő egységet, például feszültség, áram, teljesítmény, elektromos munka, frekvencia, stb. A Profibus felületen keresztül az adatok továbbíthatók egy magasabb szintű vezérlőhöz és feldolgozhatók.


Automatizálás

tavfelügyelet

Az energiagazdálkodási rendszer lehetővé teszi az energiafelhasználás optimalizálását ipari és funkcionális épületekben. Kínálatunk olyan hardver és szoftver alkatrészeket tartalmaz, amelyek segítségével az energiaadatokat folyamatosan rögzíteni, archiválni és tovább feldolgozni lehet. A fogyasztási profil pontos ismerete lehetővé teszi a potenciális megtakarítások felismerését, a hatékony energiabeszerzést és ezáltal az energiaköltségek csökkentését. A szerződésben megállapított teljesítménykorlát figyelemmel kísérése egyrészt a szükségtelenül magas teljesítményárak vagy büntetések elkerülésére, másrészt a meghatározott teljesítménykorlát kihasználására is szolgál. A megszakítók digitális bemeneteken / kimeneteken vagy a Profibus-DP-n keresztüli integrálása lehetővé teszi a kapcsoló állapotának nyomon követését vagy megjelenítését, valamint a távoli kapcsolást a megfelelő jogosultsággal. A DPV1-n keresztül integrálva a SENTRON PAC3200 és SENTRON PAC4200 multifunkciós mérőeszközökből legfeljebb 50 mért érték és üzenet jeleníthető meg. Az energiaeloszlásról, az állapotjelentésekről, a trendgörbékről és az energiagörbékről rendszerképeket készít a SOMMER ENERGY, hogy megfeleljen a vásárlónak. A SIMATIC WinCC powerrate által rögzített és archivált adatok exportálhatók az Excel programba, és különféle jelentésekben jeleníthetők meg. Ezzel a következőket teheti:
- Az energiaigényes fogyasztók azonosítása és megjelenítése
- Ismerje fel a potenciális megtakarításokat
- Optimalizálási intézkedések végrehajtása


Energia management

Az ipari automatizálás területén a SOMMER ENERGY moduláris vezérlési és szabályozási koncepcióra támaszkodik, amely a világszerte elérhető és nemzetközileg elismert SIEMENS SIMATIC S7 automatizálási rendszeren alapul. Ideális alap a modern CHP-egységekkel szemben támasztott növekvő igények kielégítésére, innovatív és gazdaságos. Szeretne gyorsan és rugalmasan reagálni a piaci követelményekre, ugyanakkor olcsón és hatékonyan termelni? Akkor minden gépének és rendszernek együtt kell működnie! A SOMMER ENERGY kínál megoldásokat a nyílt, folyamatos kommunikációra? az egész vállalat és az iparágak között. Szabványosított Profibus és ipari Ethernet / Profinet interfészekkel? hogy könnyen integrálható legyen a meglévő energiagazdálkodási vagy ellenőrzési rendszerbe. Az emberi gép-interfész eszközök széles választéka áll rendelkezésre üzemeltetéshez és felügyelethez. A WinCC alkalmazások biztosítják az optimális folyamatmegjelenítést - az Ön igényeinek megfelelően. Távoli karbantartás, diagnosztika és távvezérlés a rendszer elérhetőségének növelése és az állásidők csökkentése érdekében megvalósítható meghibásodások esetén az interneten és / vagy a telefonos modemen keresztül. A 'SMART METERING' A Profibus-DP-n keresztül integrálva a legjobb feltételeket kínálja a hatékony terhelés- és hálózatkezeléshez. SENTRON PAC 3200 * multifunkciós mérőkészülékek lehetővé teszik akár 50 mért mennyiség beszerzése és ellenőrzése mint például feszültségek, áramok, teljesítmények, elektromos munka, frekvencia, thd, cos phi min, max és átlagértékekkel. Magas befektetési biztonság egyedi, jövő orientált megoldások révén, bizonyított megbízhatósággal és garantált hosszú távú rendelkezésre állással. Mi gondoskodunk róla.