Schwung Energy Kft. 2900 Komárom Báthory I. u. 24/B Adószám: 14462722-2-11 mobil:+36 30 288 2867

Rólunk

Cégünk több mint 30 éve foglalkozik napkollektoros és napelemes rendszerek telepítésével és meglévő rendszerek optimalizálásával, üzemeltetésével.

Vízkezelés technológia

Vízlágyítók: XS10 XS20 XS25 XS30 XS40

Fordított ozmózis: XRS4 XRS5 XRS6 XRS7

Víz adagolók: XRS

UV - fertőtlenítő

WaterCell bővebben ...

Napenergia szerviz

Miért gondoltuk, hogy egy ilyen szolgáltatásra szükség van?
Mert már sok családi házban megvalósítottak egy napkollektoros rendszert és ezek a rendszerek optimális működés esetén is igényelnek időszakos karbantartást. Mit is jelent ez?
  • a napkollektoros rendszer dokumentációja, a beépített vezérlés, tartályok, szivattyúk, szelepek és az üzemi nyomásnak az ellenőrzése,
  • a fagyálló folyadékot ellenőrizni és időszakosan le kell cserélni,
  • a kiegyenlítő tartály nyomásának, beépítésének ellenőrzése,
  • a csővezetékek hőszigetelésének ellenőrzése, főleg tetőn kívül,
  • a vezérléshez csatlakoztatott érzékelők ellenőrzése,
  • egy komplett felülvizsgálat elkészítése, ha már volt üzemzavar, pl. felforrt a rendszer, hiba megkeresése,
  • esetleg a rendszer beüzemelése óta új készülékek, berendezések lettek vásárolva, amik a használati melegvíz készítéséhez, a fűtés rásegítéséhez vagy a medence fűtéséhez használhatók lehetnek.
Miért jó ez a napkollektoros rendszer tulajdonosának?>
Mert az időszakosan elvégzett szerviz mindig olcsóbb, mint azok a javítások, amelyek a rendszer meghibásodása után kell elvégezni, nincs kiesett idő amikor a rendszer nem működik,. nyugodtan lehet tölteni a nyári szabadságokat távol az otthontól, mert a rendszer akkor is biztonságosan fog működni, Meglévő napkollektoros rendszerek éves felülvizsgálata biztosítja a tulajdonosát, hogy egész évben optimálisan működik a rendszere és ellátja azt a feladatot, amiért vásárolta. Sajnos sok esetben a napkollektoros rendszereknél fellépő meghibásodás, üzemzavar nem vehető észre ellenőrzés nélkül. A napkollektoros rendszerek tervezésénél figyelembe kell venni, hogy akkor is lehet áramszünet amikor süt a nap, és ilyenkor a kollektormezők túlforrósodhatnak, ez bármikor előfordulhat és optimális tervezés esetén a lehűlést követően a rendszer újra működik. Ennek előfeltétele, hogy a kiegyenlítő tartály méretezése megfelelő legyen.
Mit is csinálunk egy felülvizsgálat során?
A felülvizsgálat egy állapotfelmérés, ami részletes, minden a napkollektoros rendszer működésében részt vevő eszköz ellenőrzésre kerül, a felmérés eredményét írásba foglaljuk, fotókkal dokumentáljuk és amennyiben szükséges javaslatokat teszünk esetleges hibák kijavítására, optimalizálásra.
Mibe kerül ez a szolgáltatás?
A felmérés kb. 3-4 órát vesz igénybe és kb. még 1,5-2 óra, a majdnem mindenhol hiányzó hidraulikus rajz és a dokumentáció elkészítése. Ha a rendszer nem működőképes vagy javítása szükséges – akkor erre külön ajánlatot teszünk, amit megrendelésre elvégzünk. Ha elkészült a rendszer és üzemképesen átadtuk, akkor garanciát adunk és lehetőség nyílik egy karbantartási, üzemeltetési szerződés megkötésére – ez minimum egy éves ellenőrzést tartalmaz. Ehhez jön még az utazási költség, távolságtól függően, de min. 1 óra. Amennyiben a rendszer egyszerű és a felmérés kevesebb időt vesz igénybe, akkor természetesen kevesebbe is fog kerülni.
Mi célunk?
Önnek egy olyan napkollektoros rendszert biztosítani, ami áramszünet (túlforrósodás) után is képes meghibásodás mentesen tovább üzemelni. Ez most garantált Önnél? Karbantartási szerződés előnyei és feltételei:
Miért érdemes karbantartási szerződést kötni?
A karbantartási szerződés biztosítja a napkollektoros rendszer tulajdonosának, hogy az éves szerviz elvégzésével folyamatosan biztosítva van a rendszer optimális működése. Meghibásodás, üzemzavar esetén gyors, akár 24 -48 órán belüli hibaelhárítást vállalunk, munkaidőben telefonos segítséget kérhet, utána sms-ben vagy email-ben jelezheti ha segítségre van szüksége. A szaktanácsadás, telefonos segítség karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek ingyenes. Az éves díja a rendszertől függően 2-3 óra (+ utazási költség) és az esetleges beépítésre kerülő anyagok ára. (pl. fagyálló folyadék, csere esetén) Feltétele: – hogy a rendszert felülvizsgáltuk, megismertük és elkészítettük a rendszer leírását.